Хафиз

* * *

Зи рик1из экв хъичирай шем, я Ребби, нин к1вале ава?
Нин яр я ам? - жузуз куьне, зун ялавра, к1еве ава!

И гьижрандин себеб тирда, зи рик1, зи дин харап1 авур,
Нин къужахда ахварзава, гьи межлисда-меле ава?

Ал п1узаррин жегьре шараб зи сививай яргъал тахьуй -
Нин дидардин дарман я ам, вуж ят1а, жем гъиле авай?

А шеминин къвалал ширин суьгьбетдин бахт ни гузват1а?
Суракь ая, тавакъуйда, жаваб хкваш бине авай!

Шумуд адаз ялвар ийиз, иер гафар лугьуз ава,
Нин махарихъ ягъазват1а сир вугана рик1е авай?

Я Аллагь, а лали-гевгьер, гьич санани такур хьтин,
Нинди ят1а, такабурди, Зуьгьредин нур пеле авай?

За лагьайла: "Хафиз михьиз табдил хьанва - вун галачиз!"
К1уф хъуьрена, рахана ик1: "Табдилди нин геле ава?"

Перевела на лезгинский язык Пакизат Фатуллаева.


Рецензии