Скаженi пси

Скажені пси*

Їх убивали підло, поодинці,
смерть виглядала ніби випадкова,
лише за те, що родом українці,
за наші древні звичаї і мову!

Погасла Симоненкова свіча,
бо на заваді стало його слово –
загинув від побоїв палача,
а людям правлять – ніби випадково!

Як піднялася катова рука
на нелюдське те і страшне паскудство?
Повісили скоти Івасюка
й кивають на банальне самогубство!

Загинув Стус в гулазьких таборах
за мову України, її долю.
Кати звіріли, та ховали страх,
бо не змогли зламати його волю!

Хоч все минуло і пройшли часи,
але того не можна забувати,
бо знову краєм бродять підлі пси
і кращих з нас продовжують вбивати.

Подумайте, добродії, кому
загибель знадобилась Чорновола?
Не важко здогадатися, чому
та ДТП була немовби випадкова!

А де взялись оті скажені пси,
ті люті, кровожерливі шакали?!
Здавалося б уже пройшли часи,
коли за слово правди убивали…

Загинув як у Львові Білозір -
не сколихнулась вільна Україна.
Він рідною писав свої пісні
й у тім була уся його провина.

А згодом хто віддав команду „Фас“
Гонгадзе вбити – також всім відомо,
та до сих пір за дурнів мають нас,
суспільству брешуть нагло і свідомо.

В Одесі знов убили юнака.
Кого за душу звістка та вчепила?
Максима Чайку нагла смерть така
теж випадково нібито підкосила?!

Убили підло хлопця лиш за те,
що палко вболівав за Україну.
Кати любові почуття святе
безвинному поставили в провину.

І наостанок ДТП візьму,
щоб завершить картину цього ладу –
звели зі світу співака Кузьму,
що викривав в піснях злочинну владу!

Що ж за таку державу бідним нам
вдалось за чверть століття збудувати,
що дозволяє тим скаженим псам
нас підло поодинці убивати?!

І на чиїй сторожі люті пси,
чергову визначає хто їх жертву?
На жаль ще не настали ті часи,
коли природно кожен може вмерти…

Тож не мовчи, народе, загризуть,
найбільшу палю виламай із тину –
без нас з тобою псів не розженуть,
ніхто, крім нас, не звільнить Україну!

осінь 2016

* За мотивами твору без назви невідомого автора.

http://moyaukraine.livejournal.com/654439.html


Рецензии