Паразити, басня

Автор:Генка Богданова

Една бълха с добър отскок
си „завоюва” пост висок.
От „ подвига” се  възгордя,
че в царска грива  се завря
и обяви пред свойте братя:
- Не жалка някаква бълхица,
 пред вас е вашата  Царица,
набийте си това в главата
аз съм  на Лъва жената!
На трона заедно седим,
властта по равно си делим,
споделяме едно легло…
Детенце с царско потекло
на Лъвчо с радост ще родя,
а вас с наследник ще даря...
Лъжите ръсеше безспир
тя ден, след ден и най - подир,
сама повярва в таз лъжа
на чело царско изпълзя.
Но щом открито се показа,
Лъвът с един замах я смаза.

Като паразити гадни
към властта стремят се гладни
за слава недостойни  хора.
Парадират  с ореола
на присвоена чужда чест -
от памтивека, та до днес.


Рецензии