Любов, басня

Генка Богданова
               
Бръшлянът в Розата се влюби лудо.
То бяха нежности, то беше чудо...
От изгрева, до пълния вечерен  мрак,
в своите прегръдки нашия юнак
притискаше красавицата мила.
Прегръщаше я той с такава сила,
че за любимата му Роза нежна
смъртта бе сигурна и неизбежна.

Знай, ЛЮБОВ е синоним на СВОБОДА!
Обсебена ли е, умира любовта.


Рецензии