Хай зима вже вiдхурделить - по-дорослому

Хай зима вже відхурделить – по-дорослому, як треба.
Хай кохає вітер грудня всі шпаринки підвіконня.
Неба сніжного – за обрій, снігу білого – до неба.
Хай надивимось на біле в новорічну ніч безсоння.

Хай сорока-білобока хліб клює, що я їй кинув,
Та продовжує по снігу візерунками слідити.
Хай сусідка довгонога вже від міні відпочине –
Ходить влітку попід вікна так, що треба відпочити...

Хай хурделиця хурделить – слово радісне, дотепне.
В березні вже інше слово будуть нам бруньки співати.
...А хурделиця співає щось різдвяне,  щось вертепне.
Так і хочеться ялинки аромату повну хату...


Halyna Tkachuk


Рецензии