Поле жизни

Поле життя

(Сонет)

Життя – як зоране й неторкане ще поле
із відчуттям останньої межі.
Зайти повинне сонце прохололе
за вічного спочинку рубежі.

Там пухко, де стерня уже не коле
і неможливі щастя крутежі.
Усяк живий не знатиме ніколи,
що є за чорнотою паранджі.

Мільярди нас, що все ж не розгадали,
який же він, той паралельний світ,
де вже не треба проливати піт
і кожному дано мізерно мало.

Зійде зерно, що в свіжий ґрунт упало.
Душа здійснить над пашнею політ.



–––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии