Якби ж художником я був

Якби ж художником я був
І мав принадні акварелі,
То написав би наяву
Твоє зображення веселе.
Уклав би власні почуття
Й переживань силу-силенну
У образ твій, що крізь життя
Пройшов, як видно, не даремно.
Я малював би день і ніч
Твою красу, таку відверту.
Вона давно живе в мені
І дозволяє знову вперто
Творити кожний свій шедевр
У сподіваннях небувалих.
Якби ж мені дістати десь
Казкові фарби, ще й зухвалі.
Неначе водить Ренуар*
Рукою, в контурах глибинність,
У серці виграє струна,
Навколо спалахи невинні.
Якби ж художником я був
І міг на полотні небеснім,
Писати неймовірний бунт
Кохання, прояви чудесні
Тепла з’явились і мольберт
Розтанув у мрійливих сценах,
Та я лишень простий поет…
І у віршах душа натхненна.

13:15, 28.11.2016 рік.

*Ренуар - французький художник. Представник французького імпресіонізму, що пізніше відійшов від цієї мистецької течії. (Вікіпедія)

Після купання 1887

Зображення: http://www.art-catalog.ru/picture.php?id_picture=1730


Рецензии