Серому Володимиру Яковлевичу. Присвята

            Моєму колезі по вчительській праці,та старшому товаришу
            по роботі в Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів,
            математику СІРОМУ ВЛОДИМИРУ ЯКОВИЧУ присвячується...

Сьогодні поховали вчителя математики,
Він із Глибова,а поховали в літописній Лутаві.
Ми любили Яковича сільського вчителя практика-
А, він любив нас і вірно служив рідній державі.

Багато побачив на жорстокій дорозі життя,
Любив переповідати про далекі Курили.
Стереометричні фігури,-для кращого сприйнятя.
За гумор,вірші,лібералізм- всі його любили.

Багато бачив страждань хлопчина з Глибова,
Його двадняте століття з горем обійнялося.
Він пройшов по Европі до гітлерівського логова-
І над Далеким Сходом  сонечко підіймалося.

Трое дівчат-квіточки,букет для Давидівни,
Карпилівська школа сильна була сімями вчителів-
Онуки переповідатимуть розповіді дідові.
В світ хороших учнів багато провів.

Сумує Лутава, разом з козацьким млином,
Будуть інші, але такого вчителя вже не буде,-
Село проводжало Яковича все гуртом-
Математика Сірого, згадуватимуть добрі люди!

Від вдячних учнів та коллег,- низький уклін,
В памяті дітей та онуків, вічно буде жити,
До каяття,миру та любові закликає церковний дзвін-
Сьогодні ми принесли: свої серця і живі квіти.

                20 листопада 2016 року.


Рецензии
Дорогой Петр, прекрасные стихи памяти и благодарности человеку нужнейшей профессии - учителя!
Царствие небесное СІРОМУ ВЛОДИМИРУ ЯКОВИЧУ!
С уважением,
Ваш Михаил

Михаил Гуськов   26.01.2017 15:18     Заявить о нарушении
Спасибо дорогой друг!

Пётр Лавренчук   30.01.2017 00:43   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.