Оттепель

      Адліга               

На двары зноў адліга,          
Замест лютаўскай сцюжы,
Снег растаў, сышоў ціха
І пабліскваюць лужы.

Адчуванне такое
Быццам гэта не люты,
Ззяе сонца ў пакоях,
Да стрэх промні прыкуты.

Таму хутка лядзяшкі
Пацяклі,зацурчалі.
Звон разбітае пляшкі—
На зямлю ўсе упалі.

Ёсць мароз і завеі
У зімы-чараўніцы.
А вясеннія феі
Прывядуць навальніцы.

Дзесьці ў полі бяскрайнім
Дрэмле лютая сцюжа,
І вясны подых ранні
Ужо цепліцца ў лужах.

2005 год
здымак з інтэрнэта
дзякуй аўтару

На улице опять оттепель вместо февральской вьюги, снег растаял и поблескивают лужи. Ощущение такое, будто это не февраль, светит солнце в комнатах, до крыш прикованы лучи. Поэтому сосульки быстро потекли, зажурчали. Звон разбитой бутылки--на землю все упали. Есть мороз и метелица у зимы-волшебницы. А весенние феи приведут грозы. Где-то в поле бескрайнем дремлет лютая стужа и весны дыхание раннее уже теплится в лужах.

Нина Ковальчук


Рецензии