Калыгул

Уруусу бугу эенин
Тенелгун жаны кайберендин
Калыгулдун тукуму
Ыссык колдун кулуну
Небереси Сарыгул
Таятанын уругу
Чон атасы Нарындан
Эрте ажыраган карындан
Табамын мен каяктан
Дуйнодо кайткан, чон энеси
Тушто аян берип жаткан
Издесем мен таппай аткан
Жол издесем мен торук арт
Кучум жетпей бараткан
Ай капилет капилет
Кайдан келди касиет
Чырдатып илим жанымды
Тенирчилик жайылды
Барамын мен тейселдеп
Жаялбай мен бул аалымды
Гайыптан берген тугойго
Кантип айтам сырымды
Ыр чыгарып кайрадан
Тагдыр алып жанымды
Кайра кайтарып дуйного
Жайылткын деп баарыны
Бир чагымдын карасам
Карап турат кабылан
Бабам Манас коштоптур
Кыз ошондо боздоптур
Тилмечтикти курчтатып
Курманжан озу жолдоптур
Кочту улатып акырын
Алга суроп салкынын
Ыр жаздыптыр бул кызга
Алып бар деп кыргызга
Сен дуйнону кезесин
Элим бир деп жересин
Обо энин тукуму сыздап турат
Бил десин
Бул дарт келди каяктан
Булбулдай мени сайраткан
Кан какшатып уктатапай
Кээде ыйлатып чуркаткан
Жоолуп турам мен десем
Тенирчилик кел деген
Жарып чыкты булактай
Ырлар чыкты тендеген
Уктап турсам ак боз уй
Ошол гайыпта тигилген
Пейили бузулду кыргыздын
Бабалар мени тилдеген
Учуп бардым дагы да
Мухаммеддин жанына
Оон корунуп буларга
Айта албай шуларга
Акыры отуруп ыр жаздып
Сыр булак болуп баарына
Шафаатчы болуп келесин
Сен меккеге кетесин
Уул торойсун биринчи
Кыз удаа боуп экинчи
Балким булар бир дарттыр
Касиет эмес адаттыр
Кайдан табып чындыкты
Табамын кантип шумдукту
Жолумду ачып коро кор
Коштоочум табып коро кор


Рецензии