Хто запалить сьогоднi лiхтар

Хто запалить сьогодні ліхтар,
Що стоїть одиноко край шляху?
Він у дощ нас носив вище хмар,
Рятував всіх у темінь від страху.

Ще учора промінчик горів,
Одиноке сердечко в безодні,
Стоячи проти вітру і злив,
Зігріваючи руки холодні.

Хто запалить сьогодні ліхтар,
Що стоїть в самоті край дороги,
Розігнавши вороння примар,
І позбавить чекання тривоги.


Рецензии