Доведи, пташино...

Доведи мені, пташино сизокрила,
Що там робиться на бідній Україні?
Чи війна тобі підфарбувала сивим крила,
Коли ти над нею пролітала нині?

Що там скоїлося, чому брати б’ються,
Хто їх вивчив смертощам зухвалим?
І коли вони, небогі, схаменуться,
Невже в світі горя їм замало?

Що за люди там війну шанують,
Щастя щирого та сміху вже й не буде,
Чом бажання до багатств в серцях панує?
В тім, пробач, невже то справді – люди?


Рецензии