Чужина Israel

Чи можна покохати чужину??
Здавалося: та як?? Це не можливо!!
Любити можна лиш свою..одну..
Країну ту..в якій ти народилась..
Де рідне все: ліси, лани, поля..
Де той струмок, що протіка, мов плаче..
Шепіт берез і наспів солов'я
В душі тремтить, мелодією наче..

....Та сталось так,
що вже квиток в руках...
Аеропорт, розбіг..і ми взлітаєм..
Подали трап..виходжу з літака..
На чужину із іменем Ізраіль...

Мене тепло зустріло й вітерець..
Цвіло усе!!! Здавалося так дивним..
Блукаю вулицями навпростець..
Які в шабат стають зовсім пустими..

Зустріло море лагідне таке...
Махнуло хвилею...хучіш купатись..
Піщаний пляж...а поруч у кафе
Про східну кухню можу все дізнатись...

..А там вже сяє Золотий Єрусалим..
Де три релігії зійшлись!! Таке побачу!!
Хоч.."гроб Господний" ні "не впечатлил"
Але у захваті я
від Стіни "що плаче"...
А скільки  місць таких знайдеться тут
Де Біблія для нас стає живою.
Річка Йордан..христився в ній Ісус.
Ковчег у Яффо, збудуваний Ноєм...

І озеро Кінерет.. де Христос
Йшов по воді, неначе по твердині.
І риби наловили цілий стос..
Так море Галілейське зветься нині.

Фортеця Німрода, ще Назарет, Сіон..
І Хайфа із Бахайськими садами..
Долину бачила я - Армагеддон!!!
Та почуття не передам словами!!!.

Життя цінують тут понад усе!!!
Євреї так живуть...не поспішають..
Ти знаєш, я закохана в усе..
Що має ім'я- чужина Ізраіль!!!


Рецензии