Пiвденна нiч

Ніч на півдні тепла й ніжна.
Гулко, аж дзвенить.
Спить хатинка білосніжна,
в небі хмарка спить.

Сплять черешні, абрикоси
і сусіди сплять.
Лиш черговому матросу
вахту ще стоять.

Чути відголос прибою,
тиша навкруги.
Уквітчалися вербою
бузькі береги.

Хвиля тихо плеще в берег,
хлюпає в пісок.
Себелів ганяє жерех,
задрімав лісок.

В небі зорі ярко сяють,
як алмазний пил.
Круглий місяць випливає
з-за хмарин-вітрил.

Над Інгулом вітер віє,
грає в комиші.
Дивна музика лунає
у моїй душі.

Сплять мости, депо, заводи.
Тиша полонить
парки, сквери, всю природу.
Миколаїв спить.

19.11.2016


Рецензии