Прошептала любовь...

  Прашаптала каханне…

Гаварылі ёй людзі: «Пакінь.
Ну, няўжо табе засціла вочы?»
Ды дзявоцтва шчаслівая плынь
Бачыць толькі харошае хоча.

Гаварыў ён: « Ты вер адно мне,
Людзям што, папляткарыць бы толькі».
Патанулі пачуцці ў віне,
І каханне зрабілася горкім.

Гаварыла яна: «Аддала
Табе ўсю я сябе без астатку—
І кахала, і вернай была,
Няма сіл пачынаць усё спачатку».

Гаварыла гарэлка: «Жанчын,
Як саперніц, усіх я асілю,
На каленях прымушу мужчын
Пакланяцца « зялёнаму змію».

Прашаптала каханне: «Канец,
Гарката ўсяму стала меркай.
Хутка ўжо павядуць пад вянец
Не нявесту—бутэльку з гарэлкай».

2001 год
здымак з інтэрнэта 


Рецензии
Сумна, але ... праўда жыцця...

Клавдия Семеновна   18.11.2016 21:54     Заявить о нарушении
Праўда жыцця, таму і сумна...

Нина Ковальчук   18.11.2016 22:21   Заявить о нарушении