Зимовi розваги

Натрусила Зима снігу,
Закувала річку в кригу,
Всіх очиськами лякає
Заморозити бажає.

Сніг летить, зима лютує,
Хуртовиною керує.
Наче відьма та, літає,
Кучугури намітає.

Хай морози печуть люті,
Ми у гарні вальні взуті.
Поховалися по вуха
Хто в пальто, а хто в кожуха.

Але ось уже завзято,
Тягне вгору хтось санчата,
І за мить, гуде гора,
Веселиться дітвора.

- подивіться – зима плаче,
- ось, що значить сміх дитячий.
- дуже легко у відлигу
Щось зліпити тепер з снігу.
 
Всі взялися працювати:
- треба в кулі сніг скатати.
- ось відро, мітла, морквина…
Вийшла баба дуже дивна.

- як вугілля чорні очі,
Рот, неначе з’їсти хоче,
- червоніє ніс-морквина,
На плечі висить торбина.

- ти повинна віднести
У Лапландію листи.
- ми Морозу написали,
Що на свято привезти!


Рецензии