От би весело було!

  Гумореска

Я ішов колись селом,
Це тоді, як ще мело,
Ще, як вила завірюха,
Вітер, мов шалений дмухав.
Бачу, світло у вікні,
Чи привиділось мені?
- Бабця за столом сидить,
З онукою гомонить.
За вікном мороз пече,
А бабуня щось рече.
Я свої наставив вуха
І таке ото підслухав:
- Отаке наше життя,
Нема їсти до пуття,
Скоро мати прийде в хату,
Що ж на стіл їй подавати:
Чи картоплю, а чи суп,
Що посинів наче пуп?
В нашій Раді хлопці дужі,
Чим же ми від них-то хужі?
Там вони балик їдять,
Та завзято гомонять -
Збудувать як дачу-хату,
Та підвищити зарплату,
Не народу, не юрбі,
Звісне діло - лиш собі.
І в достатку всі вони,
Оті "новії пани",
Не тоненькі, як лоза,
А "мордаті" та пуза!
В банках долари ховають,
Та хвалу життю співають.
От би весело було,
Заспівало б все село!
От була би красота...
Заспівали б і міста.
Та хоч голосу бракує -
Заспівав би, хто старцює,
Заспівав би той з нудоти,
Кого лишили роботи.
Найгучніше на землі
Заспівали б вчителі.
Всі, кого пообкрадали,
Гучним хором заспівали б.
Заспівали б люди всі -
Бабусі і дідусі.
І таке з людьми би стало -
Навіть діти б заспівали:
Заспівала б Люда, Маша,
Заспівав би - Вадик, Саша.
Та цього іще замало,
І онуки б заспівали.
Заспівала б і Світлана -
Про Петра та про Степана,
Заспівала б Катя, Даша,
І Сергійко, і Наталка.
Заспівала б, баба Христя,
Що пожовкла, мов те листя,
Заспівав би дід Дмитро,
Що зламав своє ребро,
І Юрко б співав, їй Бого,
Той, що в ямі зламав ногу.
Заспівали б - півень, курка,
Заспівала б кицька Мурка.
Та, цього ще не бувало -
І собаки б заспівали,
І синички і граки,
Заспівали б залюбки,
Заспівала б - вся громада,
Щоб ЗГОРІЛА наша РАДА!
От би весело було,
Якби Ради не було!
......................
І ось тут подумав я:
- Заспіва й моя сім'я!
Хоч це й бабчин теревенс,
А бабуся має сенс.

    18.11.2016р. 09:10.
   


Рецензии