Чом сумнi очi твоi дiвочi?

Чом сумні очі
твої дівочі?
Що тобі вітер
ніжно шепоче?

Що тобі мариться
в час біля ночі?
Чи тебе кличе
поле співоче?

Що сповіщає
гадання пророче:
чи прийде щастя
до тебе, чи схоче?

Пісню кохання
голубка воркоче.
Біля хатини
котик муркоче.

Море ласкаве
тіло лоскоче.
Вітер-друзяка
волосся тріпоче.

Потяг на рейках
ім’я простукоче.
Чом в твоїх грудях
серце клекоче?

Що тобі мріється
в час опівночі:
плаття весільне
й вуста парубочі?

То хто ж обійме
долоні робочі?
Любий коханий
стежку протопче.

Зорі на небі
до тебе охочі.
Чому ж сумні
твої очі дівочі?

Чому не спиш
до світанку щоночі?
«Не зупинити!» -
грім прогуркоче.


Рецензии