Менi подобаеться мова

Мені подобається мова
І це у мене не відняти,
Вона звучить, як колискова,
Яку наспівувала мати,

А ще, як пісня солов'їна,
Мов джерело у чистім гаї,
Без мови — без душі країна,
Без мови думка завмирає.

Для кожної людини слово —
Як дзеркало душі самої.
Якби не знала рідну мову,
Можливо, я була б німою.


Рецензии