День прийдешнiй

День прийдешній закинув велично
Вудку срібну в душі озерце.
Що ти ловиш у ній героїчно?
Може гнів, може щирості центр?

Що ти знайдеш у вирах холодних,
В небувалих до цього місцях?
Може тугу чи паростки модні,
Чи зацькований кетяг взірця?

День втирається хитро в довіру,
Вабить тим, що знебарвлює час.
Вкотре випестить лайку добірну,
Даниною обклавши не раз.

А чи варто триматись ретельно
Правобіччя, щоб вийти на злам?
Може вмить розворотом пекельним
В лівий бік принести тарарам?

День хотів би в душі панувати,
На свій лад трактувавши печаль.
Та наразі вже вечір крилатий
Сповістив про наближення чар.

13:10, 14.11.2016 рік.

Зображення: http://www.kartinkijane.ru


Рецензии