Юлияна Донева - Съмнения

СЪМНЕНИЯ

Защо човек се ражда, щом трябва да умре? -
Да ме тормози тоз въпрос, не спира.
Животът, слава Богу, преминал е добре,
но пък с ужас аз напред се взирам.

Защо с години уча, трудя се, създавам,
с надежда, че пред мен живот ще има?
Ето, идва ден, когато осъзнавам,
че дошла е и за мене „зима.“

„Каква несправедливост!“ – мисля възмутена -
краят си до скоро недогаждала.
Щом като ще гния в таз земя студена,
по добре е да не съм се раждала…“

Уви, не се е върнал никой, за да каже,
че духът е жив и там – отвъд.
Че, ако с вяра в Бога ти живял си, даже
към Рая ще ти е отворен път.

Единствено  което искам да се случи,
съмнението да премахна аз.
Че е вярно  туй де Словото ни учи…
Ще рухнат всички страхове тогас.


Рецензии
Интересное стихотворение!

"Защо човек се ражда, щом трябва да умре? -
Да ме тормози тоз въпрос, не спира."

Борис Кравецкий   17.11.2016 02:35     Заявить о нарушении
С каждое годы человек стать, по более "философ".

Юлияна Великова   18.11.2016 14:41   Заявить о нарушении