Побажання

Дай Вам, Боже, на долю простих речей:
Тепла у господі, душі, тепла від людей.
Дай Вам, Боже, простого людського щастя:
В дім - дітей, онучат чи сусідську Настю.
Дай Вам, Боже , усім простої утіхи:
Рекс хай лащиться, Васька у вухо мурлика.
Дай Вам, Боже, простої земної краси:
Вночі бачити зорі, а зранку - святої роси.
Дай Вам ,Боже, здоровя, щоб руки не мліли,
І завзяття,- щоб в тих руках робота кипіла.
Дай Вам, Боже, щодень та й на ніч молодіти,
Щоб і зранку на себе в дзеркала хотілось глядіти.
Дай багатства, щоб сусідка не могла злічити...
А воно ж у душі - тож не дай душі зміліти.


Рецензии