Интернет

Інтернет

Що визначає нам бумага?
Нема в тім сумніву – то благо!
На ній книжки друкують, гроші,
Журнали видають хороші!
В час до комп’ютерної ери –
На ній – всі  ділові  папери!

Що таке струм? Він, певна річ,
На нас працює день  і  ніч.
Хто з ним поводиться безпечно
Він може бути небезпечним!

А що є атом? Атом – світло
Дає нам кожен день привітно.
Але ж є річ в нім вибухова –
Річ в тім - як атом застосован!

Нарешті – що для нас комп’ютер?
Він – помічник наш, дистриб’ютер.
Як  і  ота наша бумага,
Комп’ютер  нам – велике благо!
Всі  ваші твори, документи,
Цікаві  відео моменти,
Доклади і  фотоальбоми
І, навіть книжок ваших томи,
Всю музику та ігри, звісно –
Все жорсткий диск в собі  утисне!

А інтернет – що? Він – вершина!
Гір інформації  картина.
Всі  скарби світу там доступні,
З часів найдавніх до наступних!
Знаходим там новини важні!
Можливості  в нім – неосяжні!

Але є хакери – в них звички,
Як у квартирника одмички.
В них також є така програма –
Зі скарбом може статись драма:
Що є  в комп’ютері, в квартирі –
Зникати може  в  інфовирі!
І  бо зна де вже опинитись,
Не вспієте ви  і  схопитись!

Ви можете у  інтернеті,
Як і  повсюди на планеті,
Схопити вірус. Це вже в моді,
Завжди, при будь-якій погоді!
Таке страхіття нам не снилось!
Навіщо видумали вірус?
Від них чи мало з нас страждає?
Завжди нам вірус заважає.
Всім чинить шкоду вірус грипу,
На що ж нам знахід того типу?
Чи мало вірусів в природі?
Вірус вигадувати годі!
Він людям завдає хворобу,
Програмам всім він чинить шкоду!
Як у суспільстві  є злодії,
Так в інтернеті  вірус діє.
Навмисне зроблено це, дійсно.
Навіщо чинять нам злодійство?
Навіщо студії-притони
Шикують хакерів  загони?
Ті хакери – кібер-бійці,
Кібер-війни вигадки ці!
Ще є питання – проти кого?
То ж – проти людства, проти Бога!

Так що несе нам інтернет?
Ворожий світ чужих планет?
Чи наші  наміри ворожі
Несе він світу? Так негоже
Поводитись  і  в  інтернеті,
І  скрізь, повсюди на планеті!

Той вірус – шкода для програми,
Та це було б тільки пів-драми!
Він – в інформації  взаправді,
Тож вірус чинить шкоду правді!

Отож погодьтесь, любі  друзі
Із однокласниками в крузі,
Потрібні  нам вигадки ті?
Вони ж – ворожі та чужі!

Всі  обережні  на  планеті
Ви будьте! Вірус – в інтернеті!

                10.11. 14р.


Рецензии