Адлёт бусло

Дзе той бусел даўганогі,
Што таптаўся паўз дарогі?
І гуляў прасторам нівы,-
Ён спадар у нас руплівы.

Блізка-блізка неба,сонца
Крыл узмах яго бясконцы.
І лятае ён над хатай,
Мне здаецца,гэта свята.

Поле зжатае,ў снапочкі,
Дзень паменшаў,доўгі ночкі.
Ранак зноў чароўны,звонкі
Луг квітнее,нібы зоркі.

І ляціць у вырай бусел,
Хто яго ляцець прымусіў?
Ён вярнецца ў край радзімы,
Сімвал вечны і адзіны.
     05.08.2015.


Рецензии