И. Анненский. Снег

Узлюбіў бы зіму,
Ды на плечы цяжар...
Ад яго нат дыму
Не ўзняцца да хмар.

Гэта рэзанне ліній,
Гэты скрыпам палёт,
Гэты скутна-сіні,
Заплаканы лёд!

Ды люблю занямелы
Ад завоблачных уцех -
То ўспыхамі белы,
А то бэзавы снег...

І асабліва топлены,
Калі з неба падгон
Ён асыпіцца стомлены
На слізготкі адхон,

Быццам статкі ў тумане
Бязгрэшныя сны -
На няцерпным скрыжаванні
Залёту вясны.



(1855~1909)


Рецензии