Пацифiстафiя

Чого нестача і для чого
Людей штовхає до війни?
Для чого те, що за порогом,
Собі привласнюють вони?
Чому для когось краще вмерти,
Ніж не забрати не своє?
Комусь себе принести в жертву?
Хто стільки крові п’є і п’є?
Чому пророків заборони,
Не діють майже на людей?
Чому порушують закони
Римлянин, турок. іудей…?
Для чого нам потрібен розум?
Тільки для створення ракет?
А книг святих вірші і прозу
Нехай сповідує аскет?
Так що ж з усього цього буде?
Хто виграв хоч в одній війні?
Гроби і пам’ятники всюди
І всі, як завжди, у лайні.
Шматують бомбами надію,
На мирний 21 вік
І схоже цьому лиш радіє,
Дивна істота-чоловік.


Рецензии