В рай батогами не заганяють

                У вірші використане словосполучення
                із гімну України.

        В рай батогами не заганяють

Мучеників   в  рай   батогами  не  заганяють,
Добро під сонцем  робиться  тільки  добром!
Двері перед жебраками ніколи не зачиняють,
В лікарнях та в школах не вчиняють погром!
Злиднів   та  голодних  годують  хлібом,
Кохання та щастя не добувають війною!
Бог   землю   від   сліпнів   рятує  снігом,
Волю   величезною   заробляють  ціною!
Правду   та  істину  визволяють  з  туману,
В мороку чорному не шукають натхнення!
Совість  по  кривавому  не  сіють  майдану,
А   за   гріхи - в   Бога   молять   прощення!
Тяжко зараз нам жити,  любі  мої  українці,
Неправда та злоба, як правило беруть верх!
Бал правлять долари та бандитські червінці,
За правдою  –  кілометри  знесилених  черг!
Хочеться   плакати,    хочеться    гірко    ридати,
Хочеться   нечисть   погану  звести  на  ешафот!
Сміятись   не   хочеться,   тяжко  пісню  співати,
Хочеться Бога просити, щоб зглянувся на сирот!
Як    же   нам    далі    жити,    браття  мої    кохані?
Адже ми  ніколи  і  нізащо  не  станемо  на  коліна!
Не  хочеться  знов  на  Майдан  та  на   поле   брані,
Що ж нам робити, багатостраждальна моя Україна?
Давайте ж,  пригноблені,  розпрямимо  спину,
Візьмемось міцно за руки та розплющимо очі!
Давайте  з  тіла  вирвемо  злодійську  пухлину,
Давайте виженемо продажних геть, світ-за-очі!
Давайте візьмемось, любі, дружно за розум,
Давайте будемо один одного щиро любити!
Давайте   не   вірити    ворожим   прогнозам,
Давайте будемо орати, сіяти, жати, творити!
Давайте працювати вдень і вночі до сьомого поту,
Давайте жити краще в два, в три і в  чотири  рази!
Давайте одним розумним міняти неуків цілу роту,
Давайте     властолюбної       збуватись     прокази!
А як станемо жити ми краще в три чи в  чотири  рази,
Тоді Крим та Донбас не прийдуть – прилетять до нас!
Ніякими     брехнями     не    обдурять    їх    богомази,
Адже   це   нам   віщав   український   пророк    Тарас!
І втримати їх не зможуть ні грози,  ні  гради,
Потяг людський до добра Путіну не  зламати!
Не злякають віру  в  правду  сусідські  паради,
А тиранам від розплати   прийдеться  тікати!
В  рай  праведників   батогами   не   заганяють,
Рай   будують  і  до  нього  йдуть  добровільно!
Двері   до    раю    тільки    добру    відчиняють,
Українці, досить терпіти зло, досить, довільно!
Ще  не  вмерла  України,   і  слава   і   воля,
Ще нам світить сонце ясне та вітер співає!
Вірте – ще нам усміхнеться і щастя, і доля,
Бачу   я,   як    Україна   плечі   розправляє!

 
20 березня 2016 року         Григорій  Трудний


Рецензии