Христова възраст

Нито млада още,
нито достатъчно зряла,
разпъвана нощем
от бога и дявола,
денем мъжествено
в мен жената убивам...
Спестете си жеста –
никак не ви отиват
състраданието,
кротките светли думи,
зная,
за назидание,
зидате тайно кули...
Аз дълго се учих –
загуби и измени
идват, без да чукат,
връхлитат неканени...
Изковах усърдно раните
и грешките,
за да ги превърна
в защитна мъжественост.
Сега по мъжки решавам
ребусите на дните –
жената остана
болезнена жажда
в очите ми...

Ружа ВЕЛЧЕВА


Рецензии