W milosci nieuleczalnej

W MILOSCI NIEULECZALNEJ
 

Nie wiem, czy jestesmy razem, jaki los nas czeka?
Znowu milczysz, znowu cierpisz, czuje to z daleka.
Kochasz, wiem, twa dusza boli, w sercu masz uczucia.
Co sie dzieje z toba, powiedz, we mnie zle przeczucia.

Dawno juz nie ma spotkan, muzyki i slow milosnych,
Nie ma pragnien zmyslowych, naszych snow radosnych...
A jednak wiesz, ze kocham, urzeka cie moja wytrwalosc
I wiesz, ze serce me czeka, nadajac milosci trwalosc.

Istniec nie moge bez ciebie. Co sie z toba dzieje?
Blokada ciagle jakas..., wiatr nam w oczy wieje.
W skutkach, przeszkody fatalne      
Naszego razem bycia, w milosci tej, nieuleczalnej.

15-10-2016
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)


Рецензии