По полицях...

Історію його щоденних втрат
Ви можете розкласти по полицях.
У найглухіших закутках столиці,
Знаходячи сліди колишніх свят.

Він зваблював жінок і пив вино,
Не залишав свої гріхи на потім.
І те, що для одних томління плоті,
Було для нього наче ремесло.

На щоглі білий парус розправляв,
Безжурність кликав під свої знамена.
І час від часу, дивлячись на небо,
Шлях подумки майбутній прокладав.

Йдучи вперед, він не помітив, як
До нього раптом збайдужіли зорі.
І пасмуги заграви вечорові
Лишали привід для майбутніх втрат.


Рецензии