И. Анненский. Веснавы раманс

Яшчэ не царствуе рака,
Ды сіні лёд яна ўжо ломіць;
Яшчэ аблокі ад вяршка,
Ды келіх снежны сонца поіць.

Праз прыадчыненыя дзверы
Ты сэрца шэптамі адносіш...
Яшчэ не любіш, але ж верыш:
І не любіць, ужо не зможаш...



(1855~1909)


Рецензии