Час?!

Зірка ген догорить, і твій друг докурити не встигне.
Сигарети жаринка покриється прахом сідим.
Та не зірки вина, що всі ми холодієм, мов крига, -
час короткий лишень і надії розвіяні в дим.

Друг пішов назавжди. Слід за ним вже збиратись?
Але ж - справи, і рідні, і місто вирує котлом!
Поскрипіти б ще трохи! І з долею ще позмагатись.
Кілька чарок підняти за дружнім столом.

І згадати красивих дівчат, юну молодість нашу.
і вклонитись батькам,  а ще друзям своїм дорогим.
І хоча - Багатьох вже немає! -  приречено  скажеш,
і закриєш обличчя, і сльози - по щокам блідим.

Зірка хай догорить, - пристрасть з часом згасає!
Своє серце клади на долоню, - не шкода тобі,
щоб світило у темряві, хай прозрівають
твої діти і внуки. Щоб жилось яскравіше  їм!


Рецензии