Дивина столiття

Крутилася по осі Земля помаленьку ,
Життя вирувало , так собі… тихенько.
Щоб внести в буденність трішки розмаїття ,
З'явилася людинонька – дивина століття.
«Гомосапієнс!» - ось так… та що там природа ,
Бог придумав чоловіка – продовжувач роду.
Це тобі не динозавр , не рослинна гамма ,
Не комарик , не удав.  На життя програма.
Гарний ніби Аполлон , сила Геркулеса.
Все нічого… ти ж один…Не буде прогреса.
Довго думати не став , Богові ребро віддав.
Нервувався , що то буде?  Усе міркував.
Може щось із голочками , як та їжачиха ?
Відверни Господь… та ні… ооо, жінка… така тиха.
Як богиня гарнесенька , фігура – Венера.
Все для неї : вогонь , шкура , простора печера.
Закрутилось , завертілось , добилися що хотілось.
Пішли діти , далі внуки , правнучата… чуки – чуки.
Все… печера – вже музей… дім новий , машина.
Осучаснили життя . Райдужна картина.
Але звісно неможливо жити без ексцесів.
Статті різні… забродило коло інтересів.
Щоби жінка й чоловік завжди жили в мирі ,
Вони , ніби булка здобна… враз – і зачерствіли.
- А так… опа – опа , ти нероба і босота,
Я бюджет тобі уріжу , ще й на сто грам квота.
Я хазяйка , ти ніщо…  - Ой , те ж мені , ще курка.
Надулася… кво , та кво… від стресу пігулка.
Як у Бога за пазухою тобі і зі мною.
- Як ярмо на шиї , заміж за тобою.
Прийде , включе телевізор , газету листає ,
На мені – корова , кури , ще й дитя волає.
Їсти треба наварити , помити посуду ,
Все попрати , посапати… а ти що?.. – Не буду.
І не треба наїжджати , буде ДТП.
Вихваляти ти умієш , чомусь , лиш себе.
- Ти мені ще побазікай , в голові щось тюк…ой…
- Не нервуйся , люба моя , бо буде каюк.
Краще вдвох , у парі , як ті голуб’ята.
Шорпатися , воркотати. Прийде вечір – лягти спати.
Встати зранку і такої… дякувати Богу ,
Що ми в парі , мій миленький , топчемо дорогу.
Я ж пожертвував ребром для тебе , єдина.
Не бунтуйте , жіночки , бережіть мужчину.
Бува солі пуд з'їсте , а меду лиш ложку ,
Та до серця чоловік топче вам дорожку.
Як подумати , не все так уже й погано.
Придивіться , бо й у вас , до трясця із'яну.
Чоловік і жінка – це одне щось ціле ,
Нероз'ємне , непохитне і незрозуміле.
Живіть в злагоді і мирі , в парі , дорогенькі.
Бо не солодко в цім світі одному , рідненькі.

22.10.2016


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.