Слава й честь цьому коню!

        Чы коня нэ мав?
        Чы стэжкы нэ знав?
        Маты нэ пускала?..
         (З народноi пiснi)
Кiнь то е!..Кiнь то е!!
Та на дыбкы нэ встае...
Вжэ хода його така
Що нэ скынэ iздока
Вжэ галопом нэ бiжыть
Вiд напругы нэ дрыжыть-
Дрiботыть всэ, дрiботыть
Хоч йому iще й кортыть!..
Вiн господарю служыв
Та свое цэй кiнь вiджыв...
Вжэ коротшый кiнськый крок
Бо всьому прыходыть строк
В бiгу вжэ цього коня
I лоша пэрэганя...
Як вiн в полi працював!
Пiд вэршныком гарцював!..
А лошат в цэй свiт появ?..
Як  цьому вiн поспрыяв!!
Я його за цэ хвалю
Й нызько голову схылю
I нi в чому нэ выню...
Слава й честь цьому коню!


Рецензии