Всi iншi повертаються з вiйни

Всі інші повертаються з війни.
Скалічені, навіки нерухомі.
А ти за крок від волі чи труни
Шукаєш руки теплі і знайомі.

І десь гримить, і десь стинає дух
А там, де ти, зависла тиша мертва.
Бо там, де ти, один-єдиний рух
І ти навіки не ловець, а жертва.

І ти сичиш, як гад перед стрибком
Але не сила зсунутися далі.
І чорний хтось червоним каблуком
Тебе самого замість тебе жалить.

І білий хтось не дзвонить пресвяту
Бо від напруги оніміли дзвони.
І сірий хтось в дорозі в Воркуту
Зриває переліплені погони.

І любий хтось не шепче теплих слів,
Бо як розчують- вирвуть з язиками
Всі інші повертаються домів,
А ми навік зависли між світами...
7.10.16


Рецензии