Всi таврованi герцi, всi матрицi ратних звитяг

* * *
Всі тавровані герці, всі матриці ратних звитяг
полоскочуть століття, махнувши на згадку рукою…
Промайне за вікном візерунком осіннім життя,
а Славко все ніяк не захоче «здаватись без бою»*.

Будуть бити міста у далеку загарбницьку ніч
і на затишок вікон злетиться небесна еліта…
На тверезім столі самота розіп’є могорич
з сивим смутком за те, щоб тримала кордон оковита.

Буде збитий літак проклинати команду «вогонь!»,
а жилавий Донбас – в небо зиркати шахтами степу…
Проженуть порожняк мозолі почорнілих долонь
і сконає (нехай!) розцяцькована хижа халепа.

До Одвічної Книги формальний запишуть рядок,
щоб закрити питання на зламі квартального звіту…
Всі невизнані кулі, прибиті щити перемог,
завше вірна собі, переплавить Історія в вітер.


* - рядок з пісні «Без бою» «Океана Ельзи», солістом якої є С. Вакарчук.


Рецензии