***

Восень -- дзіва-казка,
Што ж ты адступаеш?
Ці* з зімой змагацца*
Сілы ўжо не маеш?

Што ж, зіма-царыца,
Лісце ў снег шпурляеш*?
Можна й адступіцца!
Сваё адгуляеш!..

...Зімка снегам беліць
Восені прынады*.
Ніяк не падзеляць
Золата і ўладу*.

            ці -- или
            змагацца -- сражаться
            шпурляеш -- бросаешь
            улада -- власть
            прынады -- привлекательность, красота


Рецензии