***

Отак сховаєшся у мушлю
("Мій дім - завжди там, де я є"),
І як мовчать себе не змушуй,
Життя провадить знов своє.

І стусанами, стусанами
До прірви пхне тебе: "Лети!"
І мушля сиплеться друзками...
("Мій дім - завжди там, де є ти")

Все, що крилате, хай літає!
Все, що є світлим, світить хай!
Й, хоча біль досі не вщухає,
Все ближче - Вирій, й горю край.

Тож, най уламки мушлі тануть,
Немов осінній перший лід.
Веселка доти не повстане,
Допоки не почнеш політ.

15.10.16.


Рецензии