***

З У Л У Н    Б А ГЪ

Къекъвезва зун  зулун  багъда,
Тарар "кьец1ил",  - амач  бегьер.
 К1вачик пешер , кьурай гьалда,    
Вишриш ийиз  пашман тегьер.

Акъвазна зун багъдин юкьвал,
Фагьум ийиз гьар са тарциз.
Къатна гъилер ала хурал,
Тариф авун алакь тийиз.

Перишан я багъда алем,
Зул хьанват1ан вичиз мугьман.
Накь авай тир арудин дем.
Къе лагьайт1а, ич1и я тамам.

Аламач хас либас ч1агай,
Дамах ийиз жедай лавгъа.
Гару, хумул  галаз  атай ,
Дегишнава к1алуб таза.
               
Заз к1анда зул -ам атанва,..               
Вучиз ят1ан я заз сугъул.               
Багъ мешребсуз гьалда ава.               
Чими жезвач  гуьгьулда къул.

1989 й.




               


Рецензии