Pirma gyvenimo statyba

1981 metu pavasari nutariau pastatyti garaza Girkalnyje. Gavau leidima ir projekta kolektyviniame garazo kooperatyve. Taciau norinciu buvo tik du zmones. As ir Sukutis. Niekas nenorejo statytis, taip projektas ir liko neigyvendintas. Uz imones dideliu garazu(ten mes statydome, kol buvo vietos, savo masinas) buvo vietos, ir Povilas Barcas pirmas pastate savo medina garaza. Antras buvau as. Uosvijoje buvo sena nedidele darzine ir Degutis dave ja nusigriauti. Isardziau, ir parsiveziau i Girkalni.  Pradejau statyti. Viska dariau vienas, be talkos ir kitu pagalbos. Lentu buvo uztektinai, o vieno sesiu metro ilgio balkio truko. Teko pazeisti viena Dievo isakyma, nes statybinias medziagas galima buvo nusipirkti tik statant oficialiai. O mes statemes tik su vietines valdzios zodiniu leidimu. Tuo metu Girkalnyje dar state naujus namus ir ukinius pastatus. Viena nakti, apie ketvirta valanda atsikeles, nuejau iki naujai statomu ukiniu pastatu ir pavogiau viena balki. Bet jis buvo labia slapias ir sunkus, tai as ji, tuos 300 metru, nesiau apie valanda. Partempiau, ir is karto uzdejau i jam paruosta vieta, prikaliau ciut parudijomis vinimis, kad niekas nesuprastu, kad balkis tik pavoktas ir prikaltas.
 Pastaciau, grindis isliejau is betono, is issores apkaliau skarda ir nudaziau zalia spalva. Veliau, kai mes persikeleme gyventi i Marijampole, garaza pardaviau uz du simtus penkiasdesimt rubliu. Tai buvo vieno menesio didelis atlyginimas. Garazas ir dabar stovi savo vietoje.


Рецензии