Я зно прачну ся цемры...

Белорусская интерпретация стихотворения-посвящения "Я снова просыпаюсь в темноте..."

Я зноў прачнуўся ў цемры,
У руках у мяне тэлефон,
Убачу я ззянне, надзею і веру,
Пачую пяшчотны я тон.

Ствараюцца вершы, ды дзею iзноў,
Але сэрца застыне толькі тады,
Калі яе твар ўбачу я зноў,
І адчую: не будзе тугі ды бяды.

Стукае сэрца-жалейка шалёнае,
Дыханне застыгла, маўчыць,
І голас нашэптвае мілае, роднае,
Да цябе ж радасць бяжыць.

Але ж кахаць не кожны зможа,
Кахаць і верыць — цяжкі крыж,
Ды не кахаць, то жыць бязглузда,
Разгадку быцця затаiш.

Я зноў прачнуўся ў цемры,
У руках у мяне тэлефон,
Убачу я ззянне, надзею і веру,
Пачую пяшчотны я тон.

20.09.2016


Рецензии