Зул

Гьикьван пара гуьрчек я вун,
Ви туракь, хъпи шал кьилеллаз.
Махпурдин гам чилик ктун,
Рик1ел гьик1а атана ваз?

Са вацрагайн(и) тахьай к1валах,
Санла саниз ийизва на.
К1ват1на рангар, ийиз са тах,
Элкъуързава гуьзгуьдиз на.

Къашар хьиз на туна чиле,
Къизил къирав кьуру цуьквер.
Ягъур ийиз гьар са дере,
Къиравдиг кьаз гузва микер.

Гьикьван я вун, килигаз шад,
Дамах ийиз шагьвар галаз.
Цавун гъетер квахьиз са сад,
Рехи жезва цифери кьаз.

Шур шурдин ван гьатиз япа,
Пешерикай к1ват1из ктаб.
Шаир я вун, ви гьар йикъан,
Уьмуьр фирай квачиз гьич таб.


Рецензии