Teatr

«Театр»

Зіграю тисяччю бажань і снів.
Мінори сумнівів,як завжди, недоречні.
З усіх театрів твій мене привів
До завороту крипт і звуків течій.

І цим театром я пройдусь іще,
Зайду туди кремезними шляхами.
І хоч цю сцену затаскали вщент,
Я закодую ритм в сьогоднішній программі.

Гримерна. Це тюрма твоя.
Вбранням тебе ховали, як у клітку.
Зимою ти вмирала як і я
І поверталась квітами багряними улітку.

Сценарій викарбовував наказ
І гра лилась без спину й відпочинку,
З усіх тяжких хвороб, недуг, проказ
Ти обрала найтяжчий. Цьому вчинку...

Все заздрили канати біля сцени,
Вони як жили духу, що у нас
Все працювали. Бісові антени,
Приречені сіктися без прикрас.

Так само без прикрас і я зіграю.
Хоч знаю, що мені це не дозволиш.
Але вже пізно. Текст я чітко знаю,
Театре твій і твій сюжет навколиш.

Завіса вниз. Всі дії закінчились.
Бар`єром зупиняючи прокляття.
Німими оплисками дякував карниз
І реквізит просився до багаття.
Німими оплисками дякував карниз
І реквізит просився до багаття...

08.10.2016


Рецензии