Я розповiм тобi, якою буде осiнь

                Наталці Мурахевич із вдячністю
Я розповім, якою має бути осінь.
Лише не плутай осінь і прогноз погоди.
Вона – як ти... У неї – запашне волосся.
І так, як ти, вона обожнює негоду.

І осінь, звісно, має бути золотою.
Так, золотою, – найдорожчою на світі.
Як ти, вона повинна бути непростою.
Вона, як ти, повинна пам'ятати літо...

І все це листя, що тримаєш у долонці,
Що у травичці назбирала в оберемок, –
Це нам на згадку – краплі золотого сонця,
Яке ми з осені у зиму заберемо...


Рецензии