наьна мотт

ц1алх чу тессе чай 1одотта
бувцаргба вай наьна мотт

дахар денар дувцаргда
меттаца вахар хувцаргда

х1аьта кхоане хьат1йоаг1а
дийцар дицдала доаг1а

дувцаш меттацара хьал
дезар-кх из цхьан кога т1а дала

ше-шийца из тоадала дезар
цунца болх бергбар вайна везар

сонеи сонеи цох х1ама хац
цу тайпара говзал йоалаш вац

х1ана еш я вай хало ?
хийра мотт бувцаш къалу

цхьаккха вац керта низ бергболаш
ший наьна мотт 1омабергболаш

дешал гаьнаг1а г1улакх далац
кхыча меттал мара дош алац

езар вай мехка азатле
йиш хургйолаш вай меттал ле

Балха-така наьна мотт хургболаш
из кертера болга гургдолаш....

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад , 11-г1а Тов 2016 шу)


Рецензии