Примхи зими

Сніг на листя опадає,
А воно зелене ще.
Дух зимовий вже витає,
Вітер з холодом несе.

Завіває вітер, свище,
По ярах і по степу,
Він тепло останнє знищить,
Дощ із снігом наяву.

Зима по-різному приходить,
Їй осінь ходу не дає,
А вітер хмари уже гонить,
Погода злішою стає.

Покрову в жовтні відсвяткують,
І наступить благодать,
Все до свята підготують,
Дзвони в церкві задзвонять.

Зима про себе заявляє,
Лютує, снігом замела,
По полю віхола кружляє,
Буває в жовтні вона зла..


Рецензии