Балин кьябахъ

                БАЛИН КЬЯБАХЪ
                (Шикил)

Узу дада, уву велед, йиз масан ва багъри, ма убхъ увуз йиз кIвахьан мяълиб.
Аьхю хьидива - хътабкиди йиз кIвахьна яв рагъру нурарин ялав маниб: Марьямдиз
       чан Велед Исайихьан гъюрударсдар гафар: "Магьа Йиз дада, магьа уву,
       Йиз дуст Югьан, увуз дада - магьа Марьям..." - узуз пидива; ва гьаци
       ишриву, жан бай, ва хъана: "Узу гьаз агурачва, аьгъдайнучвуз Узу Йиз
       Адашдин ужагъдиъ духьну ккуниб" - я йиз дамар ва дарман!
Хъа йиз метлебра гьадму дарин!
Гьаму вуйиз увуз йиз кIвахьан тувру, зат хътIатIабццру гьаргандиз вуйи меълиб -
       убхъ увуз, ихь аьршарин  Адашдихьан вуйиз: чIиви духьну завариз
       за гъашиган, гьаъну Гъафири му улупуб вуйиз.
Яв гележег Дугъу узуз улупуразуз, чIуру фикрар кIвахьан ярхла апIури.
Уву сабан жилин шинтаъ амива, ва хъасин Думу Агъайин шинтаъ ахъдива.
Адрар ва тярифар гьамустIан, хъа, хъа гужал селеринсиб сесниинди гьадушв'ан
       варишвар вуйибси апIидива!


Рецензии