Сергей Законников Белое платьице

Платье белоснежное мелькнуло
На ночной тропинке близ села.
Нежностью безмерной захлестнуло
Сердце неспокойное:
"Пришла..."

Был потом и гордым, и уставшим,
Был бедой раздавлен я совсем.
Платье белое у рощи нашей --
Парусом средь будней и проблем.

Скоро тело тёмной почвой станет,
А душа покинет его плен.
Что же было? --
А в любви признанье,
Остальное - суета и тлен.

Настрадался я и откружился
По чужим и по своим следам.
Ежевикой заросла тропинка,
Что была известна только нам.

Я на мир сейчас смотреть стал проще,
Мыслей о забвенье не тая.
Платьице то белое у рощи
Промелькнуло.
Как и жизнь моя.

Сяргей Законнікаў Белая сукеначка

Белая сукеначка мільгнула
На начной сцяжыне ўскрай сяла
І мілосцю волнай ахінула
Сэрца неспакойнае:
"Прыйшла..."

Быў пасля і гордым, і паніклым,
Быў бядой раструшчаным амаль.
Белая сукеначка не знікла
Ветразем сярод будзённых хваль.

Хутка цела цёмнай глебай стане,
А душа рванецца на святло.
Што было?
Адзінае -- каханне,
Рэшта -- сумятня і мараў тло.

Адпакутваўся і адкружыўся
Па чужых і па сваіх слядах.
У ажыннай квецені сцяжынка
Выведзе мяне на Млечны Шлях.

Позіркам расстайным аббягаю
Свет,
Што адплывае ў забыццё.
Белая сукеначка ля гаю
Прамільгнула.
Як маё жыццё.






































п


Рецензии