Юлияна Донева - Вяра

           ВЯРА

Когато не зная как да се боря,
когато се чувствам обезверена,
започвам усърдно аз да се моля,
Вяра да бъде на мен подарена.

Единствено нужда аз имам от Вяра -
Вяра във Бога и духът свещен.
В Бог само има любов без мяра,
а с Вяра, човек става нов - прероден.

Мога ли аз, този дар да получа,
със собствени сили? Знам, че не мога.
Но зная, че туй, що словото учи,
е него да молим - Господа Бога.

И моля се аз и денем и нощем,
Благословена  да съм с духът.
Само тогава аз ще получа
и Вяра, и към вечността, път.


Рецензии
Неплохой Стих.

Емельянов-Философов   29.11.2021 11:51     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.