Есенен свят

ЕСЕНЕН СВЯТ

Кехлибарена есен,
реши руси брези.

От площада небесен
непорочни сълзи,
леят алено лека
топлост,
с крехкост на мак.
И в тъгата ми мека
влиза слънцето пак.

Вятър сладко целува
тези руси брези.
Ревност
в мен ли изплува,
завист ли ме смрази?!

Кой от дните ни кратки
и незнайно къде
гони мигове сладки,
точи
или краде!?

Кехлибарена есен
с кехлибарен похват,
мъдростта си поднесе
в щриха
есенен свят.


Рецензии
Это на каком языке?

Вова Сломан   22.09.2017 23:02     Заявить о нарушении
Спосибо! Это на Болгорском языке

Величка Петрова   23.09.2017 16:57   Заявить о нарушении